Det offentlige rum 2.0

Jeg var her i ugen i Västerås, den sjettestørste by i Sverige, hvor konferencen Offentliga Rummet, der “belyser hur statliga myndigheter,
landsting och kommuner kan använda informations- och
kommunikationsteknologi för att vidga det offentliga rummet”,
holdt 10-års jubilæum.

Arrangørerne havde inviteret mig til at holde to oplæg: Et i plenum om hvordan jeg ser det offentlige rum udvikle sig over de næste 10 år, og et på netværksdagen om serviceføderationsarkitektur.

I min plenumpræsentation var det de relativt brede penselstrøg, der gjaldt, men jeg forsøgte nu alligevel at komme med et par budskaber. Blandt andet om mit nye yndlingsbegreb, coherency management, der heldigvis er lidt nemmere at tale om på svensk end det er på dansk. På svensk kan man tale om “coherence” som “fokuserad sammanhållning” og “coherency management” som en “tydlig ledning av sammanhållningsfrågorna”. Og de tre outcomes (de tre a’er): alignment, agility, assurance bliver til de tre s’er: samordning, snabbhet, säkerställning.
Hvad skal man kalde det hele på dansk?

Note to self: Genbrug Wall Street Journal’s “most influential business thinkers”! BSOD ved Gates går rent ind … (og god anledning til at trække på Gary Hamel).

Mit mere arkitekturfaglige oplæg er lagt ud på OpenNII.org sammen med de andre oplæg fra netværksdagen. Arkitektur- og interoperabilitetsinteresserede bør forresten tjekke det netsted ud.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *