Dagens §20-tal

Jeg er interesseret i politik, og er en flittig bruger af Folketingets hjemmeside, især de såkaldte $20-spørgsmål, som folketingsmedlemmerne stiller til ministrene. Vi ved alle, at der er spilfægteri, mummespil og undvigemanøvrer i spil omkring §20-spørgsmålene, men dette ændrer ikke ved, at §20 er er en grundsten i demokratiet.

Jeg har kastet mig ud i et lille demokratiprojekt og har brygget noget ubehjælpsom kode sammen og lavet tjenesten Dagens §20-tal, hvor man kan se, at Dagens §20-tal i dag er 253. Dagens §20-tal siger noget om hvordan det står til med demokratiet. Som en slags puls er dette tal noget der helst ikke skal være meget højt, men heller ikke gerne må gå imod nul.

Jeg benytter en simpel algoritme til at udregne §20-tallet:

§20-tallet =
[ SamletAntalUbesvaredeSpørgsmål
+ AntalNyeSpørgsmål(uge)
– BesvaredeSpørgsmål(uge) ]
* Arrogancekoefficienten

Sidstnævnte er en beregnet koefficient der vægter den aktuelle gennemsnitlige svarttid med normen (6 dage). Svartiden er beregnet ud fra de omkring 70 seneste svar, feriedage fraregnet. Både afsendelsesdagen og modtagelsesdagen medregnes, hvilket måske ikke er helt rimeligt, så det beregnede gennemsnit på 9,66 dage er måske ikke korrekt. Men selv 8,66 dage er for meget.

Algoritmeforbedringsforslag er meget velkomne. Har jeg ret i, at omkring 100 er et sundt §20-tal?

Join the Conversation

1 Comments

  1. Politikersvar

    Mere om §20-spørgsmål: Jeg har lavet endnu en lille tjeneste, der bearbejder data fra folketinget.dk. Den beregner svartider opdelt efter spørger. Eksempelvis ses, at Per Clausen (EL) har fået svar på 342 spørgsmål, med en gennemsnitlig svartid på 10,1…

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *