Bogmashup

Mit seneste projekt:
Bogmos
Jeg henviser ofte mine studerende og andre til bøger, og besluttede mig for at lave lidt ‘bogmos‘, så jeg let kan henvise til en bog: En bog er en URL!

Kig en gang på URLen der: /bog/1420880500.  Eller /bog/ISBN-nummer.

ISBN-nummeret er nøglen til enhver bog.

Og ISBN-nummeret er også ressourcen, jeg bruger i denne mashuppede bogmos.

Jeg startede med at lave en simpel ISBN-tjeneste, der via URLen /isbn/ISBN-nummertjekker nummeret hos ISBNdb.com via deres REST-webservice, se ISBNdb.com API. Så kan man tjekke titlen, osv.

Nu jeg var igang så hev jeg også fat i Amazon Web Services, en REST-webservice, som jeg allerede kendte. Amazon har jo et partnerprogram (se min /shop).

Bogkøb er en oplagt usecase for mashuppen. Selvom jeg selv ofte køber bøger via Amazon(co.uk), så viser BogPriser.dk, at eLounge næsten altid er billigst. eLounge har så vidt jeg ved ikke nogen åben API, så jeg måtte ty til lidt god gammel screen-scraping for at få deres priser ind i min mashup, og linker selvfølgelig så til dem.

Men der er mange andre usecases, man kunne forestille sig. Jeg har til en start samlet nogle dybe links, f.eks. til prissammenligning, bibliografi-data og biblioteksdatabaseopslag, altsammen nyttige tjenester for for eksempel studerende.

2 tanker om “Bogmashup”

    1. Jeppe,
      Nej, desværre virker bogmos.dk ikke med danske bøger. Jeg kan nemlig ikke finde nogle åbne api’er med sådanne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Endnu en Gøtze-blog